Politico: Európa saját „külföldi ügynökeként” beszélnek Orbánról Brüsszelben

  • narancs.hu
  • 2024. május 15.

Belpol

Az Európai Unió egyelőre néma Georgia ügyében, és ez a magyarok vétója miatt van így.

„Szégyenteljes némaságnak” nevezi a Politico, hogy az Európai Unió nem szólalt meg Georgia (vagy Grúzia) ügyében, ahol az állam rendőri erőszakkal veri át a külföldi ügynökökről szóló, orosz mintájú törvényt. „Nagyon szégyenletes, hogy mostanra az Egyesült Államok határozott nyilatkozatot adott ki arról, hogy Grúzia megfelel az uniós csatlakozási kritériumoknak, mi pedig egyetlen szót sem tudunk szólni” – idézi a lap egy diplomata forrását.

Annalena Baerbock német zöld képviselő szerint a törvény nem egyezik az európai értékekkel, és a hírek szerint Josep Borrell külügyi vezető már elkészült egy állásfoglalással. De azt megvétózták a magyarok.

Orbán Viktorról most Európa „saját külföldi ügynökeként” ír a lap, amely megjegyzi, hogy Várhelyi Olivér EU-biztos is akadályozta az állásfoglalás kiadását, mert nem értett egyet annak „megfogalmazásával”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk