Polt Péter közölte: nyomoznak a Borkai-ügyben, de gyanúsítottat még nem hallgattak ki

  • narancs.hu
  • 2020. január 2.

Belpol

Lackner Csaba ügyében is folyik nyomozás, de szintén nem került még sor gyanúsított kihallgatására.

Három ügyben is folyik nyomozás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán Borkai Zsolttal összefüggésben – többek között ez áll Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péter LMP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában, írja a 24.hu. A lap összegzése szerint Polt azt írta, hogy a nyomozás jelenleg is zajlik, de gyanúsított kihallgatása még nem történt az ügyben.

Mint ismert, Borkai Zsoltról, Győr korábbi fideszes polgármesteréről nem sokkal az október 13-i önkormányzati választás előtt került nyilvánosságra egy hajón, külföldön forgatott szexvideó. A videón Borkai olyan győri üzletemberek társaságában látható, akiknek már korábban is voltak érdekes ügyeik a várossal.

Ungár Péter Lackner Csaba kispesti szocialista képviselőről is kérdezte Polt Pétert. A legfőbb ügyész közölte, abban az ügyben is folyamatban van a nyomozás, de szintén nem került még sor gyanúsítotti kihallgatásra. Mint ismert, Lacknerről szintén az önkormányzati választás idején került nyilvánosságra egy videó, amin feltehetően kokaint fogyaszt és korrupciós ügyekről beszél.

Neked ajánljuk