Schmidt Mária cége megveszi az egykori városmajori Posta-központot

  • narancs.hu
  • 2020. január 2.

Belpol

Az eladó egy olasz cégek és magánszemélyek tulajdonában lévő társaság.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint a Schmidt Mária és két gyereke által közvetve 64,4 százalékban tulajdonolt Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) adásvételi szerződést kötött a Városmajor Projekt Ingatlanhasznosító Kft.-vel egy 15 ezer négyzetméteres budapesti irodaház megvásárlásáról – írja az mfor.

„Különlegessége, hogy a 12. kerület egyik legfrekventáltabb utcájában egy 7 szintes, 248 férőhelyes parkolóház kialakítására van jogerős építési engedélye. A tranzakció zárásának várható időpontja 2020. január 31.”– olvasható a közzétételben.

Az ominózus irodaház a Városmajor utca 35-37-es számú telken található Városmajor Office Center, amely 1981 és 1986 között a Kossuth- és Ybl-díjas építész, Vadász György tervei alapján épült.

Az irodaház a 2000-es évek második felében került a Városmajor Projekt Kft. tulajdonába, amelyet olasz cégek és magánszemélyek 2006 júniusában 260 millió forintos alaptőkével alapítottak az ingatlan hasznosítására.

Neked ajánljuk