Questor-ügy: 11 milliárd forintot kell fizetnie Tarsoly Csabának

  • BM
  • 2019. november 19.

Belpol

Megszületett az első ítélet, amely megállapítja a korábbi cégvezető felelősségét.

Megszületett az első ítélet, amely kimondta Tarsoly Csaba jogi felelősségét a Questor-ügyben, és 11,2 milliárd forint vagyoni kártérítésre kötelezte a korábbi cégvezetőt – írta meg az Index a felszámolás alatt lévő brókercég közleménye alapján.

Az első fokú, nem jogerő ítélet indoklása szerint Tarsoly nem a hitelezők érdekeinek figyelembevételével látta el feladatait, ezért a követelések kielegítését legalább 11,2 milliárd forinttal meghiúsította – a bíróság kötelezi az összeg kifizetésére.

Tarsoly Csaba utazik

Tarsoly Csaba utazik

Fotó: MTI

Az ítéletben az szerepel, hogy Tarsoly a Questor „fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetének bekövetkeztét, de legalább 2012. január 1-jét követően ügyvezetési feladatait nem a hitelezők érdekeinek figyelembevételével látta el”, amivel a követeléseik kielégítését legalább 11 216 982 761 forinttal meghiúsította. Ezt az összeget kell kiegyenlítenie Fővárosi Törvényszék Gazdasági Hivatala felé.

Tarsoly Csabával még 2016-ban készített interjút a Magyar Narancs, amelyben a cégvezető felvetette azt is, vajon milyen felelőssége van az ügyben Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Tarsoly Csaba: „Kaptam egy ígéretet a megfelelő helyről"

A Quaestor egykori elnök-vezérigazgatója, a Quaestor-ügy első rendű vádlottja. Az ő története következik. Az ügyészség szerint 210 milliárd forint tűnt el, és csak Tarsolyt 753 rendbeli, bűnszervezetben elkövetett csalással és sikkasztással vádolják. A vád szerint a Quaestor fiktív kötvényeket bocsátott ki, és Tarsoly a cég házipénztárát is dézsmálta.

Figyelmébe ajánljuk