Rekordokat dönt Novák Katalin a kegyelmezéssel

  • narancs.hu
  • 2023. január 24.

Belpol

A vádlottaknak adható eljárási kegyelemből hetet adott meg a köztársasági elnök, amit az elmúlt tíz évben senki nem kapott. 

Minden tizennyolcadik számára benyújtott kegyelmi kérvény jóváhagyott Novák Katalin, ami azt jelenti, hogy ilyen bűkezűségre 25 éve nem volt példa – írja a hvg.hu a kormány által közzétett statisztika alapján. A vádlottaknak adható eljárási kegyelemből hetet adott meg a köztársasági elnök, amit az elmúlt tíz évben senki nem kapott, Áder János előző államfő sem részesített senkit ilyen kegyelemben. 

2022 végéig Novák elé 194 kegyelmi kérvény érkezett, ebből 11-et hagyott jóvá. Ez 5,7 százalékos arányt jelent, ami kimagasló, ugyanis az elmúlt húsz évben az áltagos kérelmek két százalékának adtak helyt az államfők. Ennél magasabb aránnyal csak Göncz Árpád büszkélkedhett: ő 1997-ben a kegyelmi kérvények 6,62 százalék hagyta jóvá.

A közelmúltban foglalkoztunk a Budaházy-perrel, ugyanis Novák Katalin a per hét vádlottjának kegyelmet adott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk