Rendőrképzőbe küldi a BM a leendő kórházigazgatókat

  • narancs.hu
  • 2024. június 13.

Belpol

A tavaly menesztett kórházigazgatókat most olyanokkal pótolják majd, akik előtte a rendőrképzőben vettek részt továbbképzésen. 

A Belügyminisztérium (BM) bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik reményeik szerint a tavaly év végén váratlanul és extra gyorsasággal felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek – írja a Népszava

A lap úgy tudja, az érintetteknek június 17-én kell „bevonulniuk” a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára. Az ORFK irányítása alatt álló önálló rendőri szervként működő intézményben oktatják, képzik például az utcai rendőrjárőröket, valamint az úgynevezett erdészeti szakembereket: a halászati és a mezőőröket, a hivatásos vadászokat.

A belügy a lap kérdésére azt közölte, hogy egy „személyes jelenlétet igénylő továbbképzés” indul. 

Tavaly decemberben egyik napról a másikra mintegy 25-26 kórház igazgatóját menesztették, volt, akitől a nyugdíjkor betöltésére hivatkozva vált meg a BM, de akadtak olyanok is, akikkel elégedetlen lett az ágazat vezetése. 

A lap úgy tudja, a 30 napos bentlakásos kiképzésre kevesebb mint egy tucatnyi jelöltet „iskoláztak be”, de a képzés után várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak. 

A BM a lap további kérdéseire csak annyit válaszolt, hogy a főigazgató-jelöltek kiválasztása az idei évtől kezdődően egy komplex vezető-kiválasztási rendszer alapján történik, ennek része a személyes jelenlétet igénylő továbbképzés is. A továbbképzés alapvetően két részből – elméleti ismeret átadásból, illetve vezetői kompetenciafejlesztő tréningből – áll.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk