Azt a kórházigazgatót is kirúgták Pintérék, aki a Covid alatt megtörte a nyilatkozati tilalmat

  • narancs.hu
  • 2023. december 14.

Belpol

24 kórházi vezetőt mentettek fel, de a listát nem hozták nyilvánosságra, ahogy a döntést sem indokolták.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének elküldése után nem sokkal szerdán jelenttte be a Belügyminisztérium, hogy 14 kórházi vezetőt mentenek fel.  Két országos intézmény, hét megyei és tizenöt városi kórház igazgatója került a listára. Többen azért, mert már elérték a nyugdíkorhatárt, de a többiek esetében nem indokolták meg a döntést, a teljes listát pedig nem hozták nyilvánosságra.

A lista mégis elkerült a Népszavához, ahol összegezték a helyzetet: a megyei kórházak igazgatói közül a lap szerint elérte a kirúgási hullám a Fejér megyei kórházat eddig vezető Bucsi Lászlót, aki a Covid-járvány csúcsán, 2021 tavaszán megtörte a nyilatkozatstopot, és  beszélt a vírus miatti válsághelyzetről, például arról, hogy hűtőkonténereket kellett bérelniük a holttesteknek, de két hét alatt azok is megteltek.

Az újság úgy tudja, hogy távoznia kell még Töreki-Vörös Ibolyának, a Veszprém megyei kórház főigazgatójának, akit alig több mint három éve neveztek ki, a Nógrád megyei kórház vezetőjének, Szabó Gézának – egy önkormányzati felmérés szerint a betegek 80,8 százaléka szerint az elmúlt egy-két évben romlott az intézmény színvonala –, valamint a Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatójának, Veress Gábornak. A cikk szerint az elbocsátottak között van továbbá a szolnoki MÁV-kórház vezetője, valamint mások mellett a csornai, a tatabányai, a szekszárdi, a jászberényi és a dunaújvárosi kórházigazgató is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk