Rétvári ügyes trükkel kerülgette a kényes kérdéseket

  • narancs.hu
  • 2018. október 16.

Belpol

Az államtitkár érdekes módon kezelte az oktatásért aggódó ellenzéki képviselőket.

Az LMP és a Jobbik egyezteti a kérdéseit, interpellációit a parlamentben, ez is igazolja, hogy a két párt rövidesen összefog, együtt indulnak majd választásokon – folyamatosan ezzel jött elő Rétvári Bence KDNP-s államtitkár, ha a két párt valamelyik képvelője oktatási ügyet vetett fel a parlament hétfői ülésen.

Az ellenzéki képviselők ugyanis többek között azt vetetették fel, hogy a Corvinus magánegyetemmé alakításával, az MTA megszorongatásával, az idegen nyelvek oktatásának átalakításával a szegényebbeket sújtja a kormány. Rétvári szerint azzal, hogy a két párt ezeket a témákat veszi elő az Országgyűlésben, alátámasztja azt a pletykát, hogy az LMP és a Jobbik nemcsak közeledik, de hamarosan össze is fog olvadni.

Rétvári Bence magyaráz

Rétvári Bence magyaráz

Fotó: MTI/Soós Lajos



Igaz, korábban mindkét pártban voltak utalások arra, hogy a két pártnak össze kéne bútoroznia a kampányokban, közös jelölteket kéne indítaniuk, de végül a két pártvezetés jelezte, egyelőre ez nem aktuális. Viszont akármi is lesz a két szervezet között, a képviselőjük által felvetett szakpolitikai kérdéseknek az együttműködésükhöz kevés közük van, Rétvári viszont ennek a témának többszöri felvetésével rengeteg időt nyert: kevesebb ideje maradt a kényes kérdések megválaszolására.

Figyelmébe ajánljuk