„Rezsimenedéket” nyújtanak a DK vezette önkormányzatok

  • narancs.hu
  • 2022. október 16.

Belpol

Azoknak akarnak segíteni, akiknek nem lesz pénze fűtésre.

„A DK polgármesterei rezsimenedéket nyújtanak az orbáni rezsiemelés miatt kiszolgáltatott lakóknak” – hangzott el a Demokratikus Koalíció vasárnapi tájékoztatóján.

Az ellenzéki párt emlékeztet, a DK-s polgármesterek által vezetett önkormányzatok korábban is számtalan esetben segítettek a településükön élőknek, és most, a megélhetési- és rezsiválság idején is szeretnék támogatni azokat, akik télen napközben nem tudják fűteni a lakásukat.

Bősz Anett, a főváros humán területekért felelős főpolgármester-helyettese azt mondta, Budapesten meg akarják nyitni a  Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületeit és fiókhálózatát, a Budapesti Történeti Múzeumot és számos fővárosi kulturális intézményt azok számára, akiket a rezsiemelkedés nehéz helyzetbe hozott. 

Kiss László korábban már bejelentette, hogy novembertől márciusig havi 10 ezer forint támogatást biztosítanak azoknak a III. kerületieknek, akiknek az egy főre jutó havi átlagjövedelme nem éri el a 120 ezer forintot. Most a kerület nappali rezsimenedéket hoz létre a Békásmegyeri Könyvtárban. Más óbudai helyszíneken is ezt tervezik. Niedermüller Péter idősek és gyermekek számára is igénybe vehető rezsimenedékek kialakítását jelentette be: a gyerekeket a nemrég átadott Varázsdoboz játszóházban várják, az idősebb korosztálynak pedig a kerület nappali klubjaiban biztosítanak menedéket napközben. László Imre elmondta, Újbudán öt helyszínen üzemel idősek klubja, ezen felül két helyszínen 60+-os programközpont. Ez a hét helyszín alkalmas arra, hogy rezsimenedékként üzemelve befogadja azokat, akik ezt igénylik napközben. Cserdiné Németh Angéla bejelentette: a XV. kerület is kijelöl rezsimenedéket a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban. Szaniszló Sándor közölte, a XVIII. kerület is menedéket biztosít azoknak, „akik az orbáni rezsiemelések miatt napközben a hideg lakásukban ülnének”: három kerületi könyvtárat nyitnak meg, ahol programokkal is várják a hozzájuk betérőket. 

Baracskai József, Zalaszentgrót DK-s polgármestere bejelentette: az önkormányzat megnyitja a helyi idősek otthonát mindenki előtt, aki melegre, néhány jó szóra vagy társaságra vágyna. Tóth József, Polgár város polgármestere arról beszélt, ott is várják mindazokat, akiknek gondot okoz, hogy napközben befűtsék a lakásukat. A polgárőrség által használt, önkormányzati fenntartású irodát átalakítják melegedővé, de több helyiséget is tudnak biztosítani erre a célra, amennyiben szükséges.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk