Rogán Antal embereivel töltik fel a Honvédelmi Minisztériumot

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 2.

Belpol

A volt katonákat, szakirányú végzettséggel bíró államtitkárokat elküldik.

Alaposan átszervezik a Honvédelmi Minisztérium vezérkarát: három meghatározó vezetőt is felmentenek a tisztségéből – írta meg a Népszava.

Orbán Viktor javaslatára Kádár Pál közigazgatási államtitkárnak, Sulyok János védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkárnak, valamint Balogh András József jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárnak is mennie kell.

Az átszervezésről Harangozó Tamás írásbeli kérdésben kért tájékoztatást a honvédelmi minisztertől: a politikus szerint aggodalomra ad okot a változtatás, hiszen rengeteg pénz (a harckocsi- és tüzérségfejlesztésre 173 milliárd, helikopterbeszerzésre, és a harci repülőképesség javítására 119,4 milliárd forint) költenek honvédelemre a Zrínyi-program keretén belül, miközben a szakértőket kirugdalják a minisztériumból.

Ugyanis Kádár, Sulyok és Balogh katona volt, szakirányú képzettséggel bír, viszont most lecserélik őket civilekre, ráadásul Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodából vezényelnek át a Honvédelmi Minisztériumban: az új közigazgatási államtitkár Vidoven Árpád volt fideszes országgyűlési képviselő, a jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár pedig Korom Renáta lesz.

Figyelmébe ajánljuk