Rogán közel kilencszer akkora adóalapot vallott be, mint Orbán

 • narancs.hu
 • 2020. június 8.

Belpol

Itt vannak a miniszteri adóbevallások adatai: a hivatalos számok szerint Orbán a kormányának majdnem legrosszabbul kereső munkavállalója.

"A kormányfő és miniszterei között Orbán Viktor volt a második legrosszabbul kereső munkavállaló" - számol be a kormány.hu-ra hétvégén felkerült adatok alapján a kormánytagok anyagi helyzetéről a 24.hu.

A miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok 2019-re vonatkozó főbb adóbevallási adatainak közzététele alapján:

 • Orbánnak mindössze 26,5 millió forint volt az összevont adóalapja, ezzel a második legalacsonyabb bevallott adóalapot tudhatja magáénak.
 • A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjeként Rogán viszont elhúzott: 232,4 millió forint bevétel után kellett személyi jövedelemadót fizetnie, míg ez 2017-ben csak 41 millió volt.
 • Kiemelkedő helyen végzett még Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter,  71,7 milliós adóalappal.
 • Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter pedig szintén az élvonalban van 63,5 milliós adóalapjával.

A 24. hu listája szerint a kormány további tagjainak adóalapja így alakult:

 • Nagy István agrárminiszter: 35,7 milliót,
 • Gulyás Gergely Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: 35,5 milliót,
 • Szijjártó Péter külkereskedelmi és külügyi miniszter: 35 milliót,
 • Varga Mihály pénzügyminiszter: 35 milliót,
 • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes: 34,7 milliót,
 • Palkovics László, ITM: 32,8 milliót,
 • Kásler Miklós, Emmi: 27,9 milliót,
 • Pintér Sándor belügyminiszter: 23,3 plusz 6,9 milliót,
 • Varga Judit igazságügyi miniszter: 20,3 milliót vallhatott be.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

 • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.