Rogán új feleségének családi köre még több mint 182 millió forintért vett földet

  • narancs.hu
  • 2021. február 3.

Belpol

Két másik eladótól az 1,6 milliárdos földszerzés mellett, 149 hektárt.

1,6 milliárdos telekvásárlásba kezdett családjával és két másik magánszeméllyel Rogán Antal új felesége, pár héttel a propagandaminiszterrel kötött házassága előtt – írta meg a 444.hu. Az óriási vételárból viszont csak 5 százalékot kellett a vevőknek kifizetniük, a többit az állami tulajdonú Budapest Bank hitelezi.

A lap most a sztorit folytatva újabb szerződésekre bukkant, pontosabban kettőre, ezekből kiderült, hogy a család később, az 1,6 milliárdos földszerzés után  – de még az esküvő előtt – folytatta a birtok bővítését. A hivatalos közzétételi oldalon található dokumentumok szerint a vevői kör két másik eladótól is vásárolt 149 hektárnyi földet több mint 182 millió forintért. Ezeknek az ügyleteknek is az az érdekessége, hogy a vételár 95 százalékát ezekben az esetekben is a Budapest Banktól kapott kölcsönből fedezték. A szerződések egyikét tavaly november 26-án, a másikat december 1-jén írták alá. A novemberi egy 80 hektáros földvásárlásról szól, amiért 100,9 millió forintot fizettek, míg a decemberi egy 68 hektáros ügylet, ezért több mint 81 millió forintot fizettek. A területek három borsodi településen és 11 különböző helyrajzi számon vannak, van köztük erdő, legelő, szőlő és szántó is.

A 444.hu cikkéből kiderül, hogy a dokumentumok alapján a megszerzett földek tulajdonjoga egyenlő arányban oszlik meg az öt vevő, azaz Rogán Barbara, az anyja, az apja, az apja nyírségi üzlettársa és egy nyírségi nő között.

(444.hu)

Figyelmébe ajánljuk