RTL.hu: Deutsch apósának gyilkosa egykoron fényűző életet élt

  • narancs.hu
  • 2022. június 14.

Belpol

Korábban CBA üzleteket tulajdonolt és ötmilliárdos forgalmat bonyolított le. 

Pár éve még fényűző életet élt az a férfi, akit Lazsányi László egykori labdarúgó és Deutsch Tamás apósának meggyilkolásával gyanúsítanak – írja az rtl.hu. B. István a portál szerint CBA-boltok tulajdonosa volt, egykor több száz alkalmazottat foglalkoztatott és ötmilliárdos forgalmat bonyolított le az üzletei révén. A portál megkereste a CBA-t, ami megerősítette, hogy a férfinak 2019-ig (0,083 százalékos) tulajdonrésze volt a kereskedelmi láncban, viszont a gazdasági és jogi kapcsolat már évekkel korábban megszűnt. 

Az rtl.hu cikke szerint egyszer a férfitól egy elszámolási vita miatt komoly összeget követeltek; attól tartott, ha fizetnie kell, akkor mindenét elveszíti, ezért egy utazásokon megismert férfira íratta szinte mindenét, hogy ne tudják lefoglalni a vagyonát. Arról azonban nem készítettek szerződést, hogy a jogvita után visszakap mindent, a bizalmában férkőzött férfi pedig nem akarta visszaadni a vagyonát – legalábbi B. István ezt állította a rendőrségnek, amikor feljelentést tett. 

A CBA-s éveket munkanélküliség, valamint néhány sikeretelen üzleti próbálkozás követte; volt zöldséges, ingatlanos, ételhordó is. Mindennek a tetejébe a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vizsgálatot indított ellene, ami miatt több tízmillió forintra büntették. 

Először Budán egy panzióban húzta meg magát, majd nem sokkal később költözött a munkásszállóként üzemelő Nánási úti épületbe, amit Lazsányi László által vezetett egyesület, a Civil Torna Club Szabadidős SE üzemeltetett. B. István hónapok óta nem fizette a bérleti díját, Lazsányi pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki. Majd miután kitették a cuccait az apartmanből, a férfi többször is visszament oda egy-egy éjszakára. Amikor Deutsch apósa ezt észrevette, odament számonkérni a férfit, a gyanú szerint ekkor szúrta le őt B. István.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.