Nem kell kifizetniük a csepeli társasházaknak az irreálisan magas távhőszámlát

  • narancs.hu
  • 2022. június 14.

Belpol

Pont került az ügy végére. 

„A hétvégén jelentek meg a hírek arról a két csepeli társasházról, ahol túl magas távhőszámlát állított ki a Főtáv. A magas számlákat egy adatszolgáltatási hiba okozta, amelyet a lakásszövetkezet munkatársa követett el, akit azóta egyébként el is bocsájtottak. A városvezetés számára csak az volt fontos, hogy a lakók más hibájából ne szenvedjenek semmilyen hátrányt. A Főtáv ma sajtóközleményben is beszámolt róla, hogy már felvették a kapcsolatot a lakásszövetkezettel, hogy helyrehozzák a közös képviselő hibáját és az érintett lakóknak nem kell majd befizetniük a hibásan kiállított számlát” – írja a Facebookon Budapest Városháza. 

A hétvégén derült ki, hogy két csepeli panelház lakói a napokban irreálisan magas, gyakran százezer forintnál is magasabb összegű elszámoló számlát kaptak a FŐTÁV-tól. A társasházak közös képviseletét ellátó Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet szerint az ő volt kollégájuk hibázhatott a mérőállomások diktálásánál, ezért jöttek ki az elképesztő összegek. 

Németh Szilárd rezsiügyekért felelős kormánybiztos egyből nekiment Karácsony Gergely főpolgármesternek, aki szerint Némethnek tájékozódnia kellene, mielőtt vádaskodik. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.