Rtl.hu: Már Orbán engedélye nélkül adható pluszpénz a kormányzati szervek dolgozóinak

  • narancs.hu
  • 2023. december 11.

Belpol

Sőt, az otthoni munkavégzést sem a miniszterelnöknek kell engedélyeznie!

Egy nem nyilvános határozat alapján minden minisztériumnál meghatároztak egy kvótát, amely azt mutatja meg, hogy hány embernek adható pénz is a teljesítmény elismerése mellé írja az rtl.hu. 

Az eddigi gyakorlat szerint ehhez és a home office-hoz is, Orbán Viktor személyes engedélye kellett, de néhány hónapja erről már egy bizonyos létszámig a minisztériumok dönthetnek. Ezt egy úgynevezett 4000-es, nem titkos, de nem is nyilvános kormányhatározatban rögzítették. A lap szerint a határozat szerint bizonyos munkavállalóknak ezen a kvótán felül is adható extra pénz

  • a rendészeti szervek hivatásos szolgálati jogviszonyban álló dolgozóinak,
  • a hivatásos szerződéses katonai szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottaknak,
  • valamint a kulturális, szakképzési és felsőoktatási szakterületen dolgozóknak.

Közöltek egy táblázatot a kvótákról is, ez alapján a legtöbben, 300-an a Miniszterelnökségen, 116-an a Belügyminisztériumban, 98-an a Kulturális és Innovációs Minisztériumban kaphatnak pluszpénzt.

Keresték a Miniszterelnökséget és a Miniszterelnöki Kormányirodát, hogy mi indokolta a korábbi szabályozás módosítását, és hogy mekkora összeget fizettek ki a kvótába kerülő személyeknek, de kérdéseikre nem érkezett válasz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk