Orbán megváratta híveit, Schmidt Mária elmesélt egy múmiás viccet

  • narancs.hu
  • 2018. október 23.

Belpol

Megint brillírozott a Terror Háza Múzeum igazgatója az állami ünnepségen.

„A kommunisták született lúzerek voltak. Ezért kellett az erőszak, a terror, a megszállás, e nélkül ugyanis a kommunistáknak esélyük sem lett volna az emberek felett basáskodni. 1956-ban szembesültek vele, hogy 10 év terror sem törte meg a magyarok gerincét. Mert ilyenek vagyunk.”

A Terror Házánál megrendezett állami ünnepség háziasszonyaként mondott beszédet a múzeum igazgatója az Andrássy úton. A közvetítés alapján a tömeg néhány ezresre becsülhető, de a kormánymédia tízezres tömegről írt.

false

„Elég vidám, jó humorral megáldott nemzet a miénk, bármiről tudunk seperc alatt viccet formálni” – mondta Schmidt, és el is sütött egy viccet ennek örömére.

„Itt az ideje, hogy kimondjuk: ami 1989-ben történt, antikommunista forradalom volt, amelynek nem kellett véres szabadságharccá fejlődnie.”

Schmidt szerint a baloldal nem csak 1956 után, de a rendszerváltáskor is ki akarta sajátítani a forradalmat. „De mi nem hagytuk!”

„A szabadságot és a függetlenséget nem adják ingyen, nem adják örökbérletbe.”

Schmidt Mária kitért arra is, a magyarok nem voltak és – reméli – soha nem is lesznek politikailag korrektek, mert az megöli a szabadságot, amely nélkül a magyarok nem képesek élni.

Márpedig a magyarok nem élhetnek szabadság nélkül.

Schmidt szerint a magyar természete olyan, hogy nem adjuk könnyen a szeretetünket, lassan, megfontoltan haladunk, és a híresztelések ellenére vidám, jó humorú nép vagyunk.

Talán ezt illusztrálandó, a Terror Háza-igazgató egy múmiás vicces is elsütött amúgy nem túl hevesen előadott beszédében. A poén csattanója az volt, hogy az AVH-sok még a múmiákat is agyonverték, hogy bevalljanak mindent.

Ez tényleg okozott némi derültséget az amúgy meglehetősen csendes közönség soraiban.

Figyelmébe ajánljuk