Schmidt Máriáék négycsillagos wellness hotelekben képzik tovább a történelemtanárokat

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 25.

Belpol

65 ezres catering mellett tartanak 160 ezer forintos képzést. Online a tananyag, de személyes részvétel kötelező.

Két négycsillagos szállodában képzik online tananyagra, de személyes részvétel mellett a történelemtanárokat

számolt be róla az RTL. Összesen két képzés lesz, mindkettő októberben, azonban két különböző helyszínen:

  • az egyik a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsoriban, ezt a szállodát a VálaszOnline Tiborcz István köréhez sorolta,
  • a másik pedig Ráckevén, a Duna Relax Hotelben, amely Klemm Balázs, a magyar turisztika egyik legbefolyásosabb emberének érdekeltsége.

A képzéseket állami forrásból finanszírozzák: a közbeszerzést rá a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Alapítvány (KKTKK) írta ki rá, azt pedig a Prekog Alfa Kft. nyerte meg. A forrás egyenesen a Miniszterelnökségen keresztül érkezik. Az alapítvány pedig azt RTL-lel közölte, hogy a történelemtanárok képzésének címe "Digitális tananyagok és használatuk pedagógiai módszertani lehetőségei a XXI. századi történelem tanításában" lesz.

A Prekog Alfa legalább 500 fő részére készíti elő a képzést, a munkafolyamatra fejenként 160 ezer forintos ajánlatot adtak. A képzési helyszíneket, a szállást, a technikai-oktatási kellékeket, valamint a kiegészítő szolgáltatásokat ők biztosítják, ajánlatuk szerint fejenként és képzésenként nettó 60 ezer forintért. A cateringre fejenként és képzésenként nettó 65 ezer forintos ajánlatot adtak.

Összesítve ez tanáronként és képzésenként nettó 285 ezer forintot jelent.

Az alapítvány nem választolt az RTL-nek arra a kérdésre, hogy ezt az árat reálisnak tartják-e. Ötszáz fővel számolva komoly összeg jön ki: nettó 142 millió forint, de ez akár több résztvevővel nyilván több is lehet. Főleg, hogy a Prekognak december 31-ig egy elemző tanulmányt is kell készítenie, arról pedig nincs információ, hogy az mennyibe fog kerülni.

Az alapítvány főigazgatója és kuratóriumi tagja Schmidt Mária.

Ez volt az az alapítvány, ami kiadta Deák Dániel megafonos influenszer a Fidesz-recept című könyvét, de ők feleltek L. Simon László A megőrzés kultúrája című könyvének kiadásáért is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.