Semjén válasza Bese-ügyben: Miért tartozik ez rám?

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 23.

Belpol

Vadai Ágnes (DK) azt kérdezte a Semjén Zsolttól, tényleg csak a Karmelitában találkozott-e a NER „bukott sztárpapjával”.

„Valóban csak a Karmelitában és csak épületmegáldáson találkozott Bese Gergővel, a NER immár bukott sztárpapjával?”

Ezt az írásbeli választ igénylő kérdést intézte Vadai Ágnes (DK) országgyűlési képviselő Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterhez.

Vadai már korábban is érdeklődött Semjénnél a nevezetes egykori plébánoshoz fűződő ismeretségéről, és akkor a miniszter azt a választ adta, hogy  a papsággal, lelkészekkel való kapcsolattartás a munkájának része, és az említett személlyel a Karmelitában – a munkahelyén –, szokásos épületmegáldáson találkozott. 

A DK képviselője ezek után azért kérdezett vissza, mert – mint írja – időközben kiderült, hogy Bese Gergő régebben szerepelt Nacsa Lőrinc KDNP-s frakcióvezető-helyettes és frakciószóvivő stábjának fizetési listáján. Idén májustól már az édesanyját alkalmazta a párt, Rétvári Bence KDNP-alelnök és miniszterhelyettes, belügyminisztériumi parlamenti államtitkár munkatársaként. Vadai mindezek említése után azt javasolta Semjénnek, gondolja át a válaszát, „mielőtt újabb turpisságok derülnének ki”. 

Semjén újabb válaszában a jogszabályi hivatkozások után ezt írja: „Ön az utóbbi időben feltűnő érdeklődést tanúsít katolikus papok szexualitása iránt, és ebbéli olthatatan érdekdődéséből

nekem ír leveleket. Miért nem nekik?!? Miért tartozik ez rám?

Ezen túl, legutóbbi levele ügyében felhívom becses figyelmét, hogy Nacsa Lőrinc esetében levelének akkor lenne értelme (bár akkor se tartozna rám), ha Bese Úr eltévelyedésének napvilágra kerülése után adott volna neki megbízási szerződést. Ez azonban évekkel korábban történt. Nacsa Képviselő Úr nem lát bele sem a lelkekbe, sem a jövőbe. Ezért is képviselő és nem próféta. Tájékoztatom továbbá, hogy sem Nacsa Lőrincnek, sem Rétvári Bencének nem vagyok a szóvivője, ráadásul kérdése amelyet már megválaszoltam ezúttal sem érint kormányzati feladatot.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk