Semjén Zsolt: Iványi kérjen részletfizetést a NAV-tól!

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 23.

Belpol

A miniszterelnök-helyettes szerint az államnak nincs tartozása a MET felé.

„Jelenleg a kormánynak a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel szemben nincsen semmilyen tartozása. A kormány minden jogszerűen járó támogatást kifizetett és folyamatosan kifizet” – válaszolta Semjén Zsolt a DK-s Arató Gergely kérdésére.

Iványi Gábor egyházának álláspontja szerint hónapok óta nem kapják meg a nekik járó teljes támogatást, most pedig az emiatt felhalmozott tartozásaikra már egy forintot sem kapnak, ugyanis a NAV elvonja tőlük a pénzt. 

 
Iványi Gábor
Fotó: A szerző felvétele/Fónai Imre
 

 

„2010-2023 között a MET mindösszesen közel 26,5 milliárd forinthoz jutott. Erre tekintettel aggódva figyelem, hogy a MET nem tudja felelősen működtetni intézményeit, és azzal, hogy munkavállalói után nem fizeti a társadalombiztosítási járulékot, veszélybe sodorja egészségügyi ellátásukat, valamint a nyugdíjukat is. A valóság tehát az, hogy nem a magyar állam tartozik a MET-nek, hanem a MET és szervezetei a magyar államnak, illetve közvetve saját alkalmazottaiknak” – magyarázta álláspontját Semjén.

A KDNP-s miniszterelnök-helyettes volt olyan nagyvonalú, hogy tegyen megoldási javaslatot: „Csak azt tudom javasolni, hogy a MET próbáljon megállapodni a NAV-val a részletfizetésben, majd – az ismertetett állami támogatásokkal felelősen gazdálkodva – próbálja megoldani a felmerült problémákat.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk