Semjén Zsolt szerint helyes az, ha egy kisfiú katonásdit játszik

  • narancs.hu
  • 2021. december 17.

Belpol

„A katonásdinak a végén arra kell kimenni, hogy a hazáját védje, értékeket védjen, ne pedig másikat támadjon.”

Helyes az, ha egy kisfiú katonásdit játszik, a katonásdinak a végén arra kell kimenni, hogy a hazáját védje, értékeket védjen, ne pedig másikat támadjon” – ezt mondta Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese az ország első honvédelmi sportközpontjának átadóján. Kiemlte, ki kell állnunk amellett, hogy a katonaság, a katonaember, a honvédelem akkor jó dolog, ha a nemzetállam megvédésére, polgárainak és értékeinek védelme érdekében használják.

A honvédelmi sportközpont létrehozására utalva példaként megemlítette az Osztrák-Magyar Monarchia alatt birodalomszerte megalakított lőegyleteket, a két világháború közötti leventemozgalom egyes területeit, illetve később a Magyar Honvédelmi Szövetséget (MHSZ), mint sport és szabadidős tevékenységeket szervező országos szervezetet.

Sok gyereknek és fiatalnak segített katonai vagy rendőri hivatást választani ez a szervezet, "elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ilyen intézmények valóban minden megyében és járásban legyenek" – mondta a miniszterelnök-helyettes, megjegyezve, ilyen központokban az ez iránt érdeklődő fiatalok és idősebbek kipróbálhatják magukat a lősportokban.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta, az országban egyszerre öt helyszínen kezdődött el ehhez hasonló komplexumoknak az építése. A cél az, hogy először minden megyében, később pedig valamennyi járásban létesüljön egy-egy ilyen honvédelmi sportközpont.

"Azért van szükség sportközpontokra, mert a fiataljainkat szeretnénk felvértezni lelki, fizikai és szellemi értelemben, hogy ebben a kihívások évszázadának is jellemzett világot minél hatékonyabban tudják kezelni, megoldják feladatait" – tette hozzá.

Újfehértón most több mint 880 millió forintból egy 90 férőhelyes, hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű, edző- és oktatótermekkel, kiszolgálóhelyiségekkel, parkolókkal, lövészeti versenytérrel és fegyvertérrel felszerelt központ épült meg.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk