Újabb adag Pfizer-vakcinák beszerzéséről tárgyal Magyarország az EU-val az omikron miatt

  • narancs.hu
  • 2021. december 17.

Belpol

180 millió adagot rendelt az EU abból az oltásból, amit direkt az omikron ellen készítettek. Erről a beszerzésről tárgyal Magyarország.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen nemrég jelentette be, hogy 180 millió dózist rendelnek a Pfizer-BioNTech omikronra specializált vakcinájából.

Portfolio úgy értesült, hogy a beszerzésből Magyarország sem kíván kimaradni, és ezt az információt a Koronavírus Sajtóközpont sem cáfolta. Mint azt kérdésükre megírták,

az omikron variáns miatt induló új uniós vakcinabeszerzés feltételeiről Magyarország jelenleg egyeztetéseket folytat az Európai Bizottsággal”.

A lap szerint ebből a rendelésből a felnőtt lakosságot fogják védeni, a vakcinák pedig április-május környékén érhetnek majd ide.

Mint ismert, májusban a kormány bejelentette, nem vesz részt a továbbiakban a közös uniós vakcinabeszerzésben. Majd szeptemberben mégis tárgyalásokba kezdtek az 5-12 évesek számára szóló oltóanyag beszerzési programjában való részvételről. A mostani tárgyalások ismét a közös uniós beszerzésben való részvételről szólnak, igaz, az új variánssal szembeni, módosított hatóanyagú vakcinákéról.

(Portfolio)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk