Egy kivételével jelenlegi képviselőit indíthatja a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Kis-Magyarország

Boldog István helyére még nincs meg a jelölt.

Kállai Máriát és Pócs Jánost már biztosan támogatják a Jász-Nagykun-Szolnok megyei fideszes jelölőszervezetek, míg F. Kovács Sándort minden bizonnyal támogatni fogják, hogy ők induljanak a jövő évi parlamenti választáson a párt színeiben. Mindhárman jelenleg is országgyűlési képviselők. Hogy ki lesz Boldog István helyett a jelölt, egyelőre nem tudni. Ismert: Boldog a múlt héten jelentette be, nem indul a 2022-es választáson.

Kállai Mária Facebook-oldalán közölte a napokban a megyei fideszes képviselők közül elsőként, hogy egyhangú döntéssel őt jelölték a fideszesek az 1-es választókerületben. Mint írta, "a Fidesz választókerületi csoportja egyhangúlag felkért arra, folytassam a munkát, s induljak a 2022-es országgyűlési választásokon" . Majd így folytatta: "A megtisztelő felkérést elfogadtam, állok a kihívás és a kemény munka elé. Hiszek abban, hogy a sok közösen elért eredmény, a Magyar Falu Program sikere, a Modern Városok Program beruházásai, az M4-es út megépítése alapot ad a további munkára, s a nemzeti kormány mandátumának a meghosszabbítására!"

Azt, hogy az országos választmány elfogadta-e a jelölést, nem tudjuk, csak azt, hogy Szalay Ferenc, a Fidesz szolnoki választókerületi elnöke azt írta közösségi oldalán múlt pénteken, hogy fent járt Budapesten a Fidesz országos választmányi ülésén, és vitte a választókerület javaslatát, mely szerint Kállait indítják. Hozzátette, várja a választmány bölcs döntését.

Kállai ellenfele Sziráki Pál lesz a szolnoki központú választókerületben.

Ugyancsak közösségi oldalán jelentette be a Fidesz Jászság, hogy a jászsági Fidesz-csoportok Pócs Jánost választották országgyűlésiképviselő-jelöltnek a 2022-es választásra. Az egyáltalán nem jász, hanem a térséghez közeli Csányból származó, eredetileg víz- és gázszerelő, de dinnyetermesztőként ismert Pócs saját oldalán köszönte meg a bizalmat. Mint írta, megtiszteltetés lesz a jászsági körzet fideszes képviselőjelöltjének lenni a 2022-es választáson. Pócs ellenfele Kertész Ottó lesz a megye 2-es választókerületében, melynek központja Jászberény. 

F. Kovács Sándort is minden bizonnyal újra jelölik a fideszes szervezetek. A karcagi képviselő az információkat csepegtetve teszi közzé, hogy mely települések Fidesz-alapszervezetei jelölték őt országgyűlésiképviselő-jelöltnek. A listát olvasva nagyon úgy néz ki, hogy semmi akadálya nem lesz, hogy véglegesen ő legyen a kerületben a Fidesznél a befutó és újrázhasson a képviselőségért. Jász-Nagykun-Szolnok megye karcagi központú, 3-as választókerületében Lukács László György lesz a közös ellenzéki jelölt.

A nagy kérdés, hogy ki indul majd Boldog István helyén. Mint ismert, a megvádolt képviselő a napokban jelentette be, hogy nem indul 2022-ben a megye 4-es választókerületében. Egyelőre nem tudni, kit indít helyette a Fidesz.

A leggyakrabban felmerülő név a karcagi Fazekas Sándor volt agrárminiszter.

Úgy tudjuk, nagyon győzködik, hogy induljon, de még nem döntött. Állítólag nem könnyű a hivatali visszaélés elfogadásával megvádolt Boldog helyét átvenni. A jelenleg még nem ismert fideszes jelölt ellenfele Csányi Tamás lesz. Ebben a törökszentmiklósi központú választókerületben volt egyébként 2018-ban a legkisebb különbség a fideszes és a legerősebb ellenzéki jelölt között, aki akkor is a jobbikos Csányi volt. Boldog István 44,71 százalékával szemben 40,78 százalékot ért el.

(Címlapképünkön: Pócs János)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk