Simonka: Nem ítéltek el, és nem is fognak. Továbbra is azt gondolom, hogy ártatlanok vagyunk

  • narancs.hu
  • 2019. október 21.

Belpol

Továbbra is kiáll ártatlansága mellett.

Az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen, a fideszes Simonka Györgyre a vádiratban 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés még tavaly ősszel felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

Tovább szorul a hurok a súlyos bűncselekményekkel vádolt fideszes országgyűlési képviselő körül

Zár alá vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi otthonát - írta a 24.hu. Ez az újkígyósi ingatlan igen kalandos utat járt be. A Simonka büntetőügyét tárgyaló Fővárosi Törvényszék új információkkal szolgált a Narancs.hu-nak.

Ennek kapcsán sikerült most a hvg.hu munkatársának hétfőn egy rövid videóinterjúra elkapnia a fideszes képviselőt a képviselői irodaház előtt, ahol a kérdésre, hogy áll az ügye, Simonka azt felelte:

"Köszönöm szépen, rendben van minden. Haladunk annak a menetrendnek megfelelően, amit előírnak ilyenkor a szabályok."

A kérdésre pedig, hogy mi az a pont, ahol lemondana a képviselőségéről, a képviselő azt mondta:

"Miért  adnám vissza? Nem ítéltek el és nem is fognak. Továbbra is azt gondolom, hogy ártatlanok vagyunk."

Neked ajánljuk