Tovább szorul a hurok a súlyos bűncselekményekkel vádolt fideszes országgyűlési képviselő körül

Kis-Magyarország

Zár alá vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi otthonát – írta a 24.hu. Ez az újkígyósi ingatlan igen kalandos utat járt be. A Simonka büntetőügyét tárgyaló Fővárosi Törvényszék új információkkal szolgált a Narancs.hu-nak.

Az utóbbi hetekben eltűnt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő. A korábban hiperaktív politikus sehol nem jelenik meg, még azokon a hivatalos programokon sem, ahol a meghívó szerint ünnepi szónokként tüntetik fel, mint legutóbb a medgyesegyházi ipari park alapkő-letételén. Itt sportsérülésre hivatkozva mentette ki magát.

Békés megyei fideszesek érdeklődésünkre azt mondták, hogy a pártközpont az önkormányzati választásig eltanácsolta mindennemű közszerepléstől Simonkát, mert a mentelmi jogától korábban megfosztott és immár vádlott parlamenti képviselő mindenütt rontaná a fideszes jelölt esélyeit, ahol megjelenne. Így Dél-Békés kormánypárti országgyűlési képviselőjét és választókerületi elnökét, hangozzék bármilyen abszurd módon, gyakorlatilag eltiltották a helyhatósági kampánytól.

Simonka mostanában nem megy sehova

Simonka mostanában nem megy sehova

Fotó: Simonka György/Facebook.com

Az erődszerű ház ma Simonka gyermekeié

Többek értesülése szerint az utóbbi hetekben teljesen visszavonult az újkígyósi Pándy Kálmán utcában található erődszerű házba, ahol életvitelszerűen lakik feleségével és két gyermekével. Ennek az ingatlannak a több mint zavaros és fordulatos tulajdonjogi helyzetéről még tavaly nyáron írtunk egy összefoglaló anyagot. Az ügy lényege, hogy a tulajdonosok folyamatosan cserélődnek, de az ingatlan használója állandó. Ott Simonka, felesége és két gyermeke él.

Egy erődszerű, magas téglakerítéssel körbevett nagyobb ingatlanról van szó, amely ma egy 159 négyzetméteres lakásból, 111 négyzetméter padlásból és egyéb helyiségekből, valamint jókora edzőteremből áll. Mindez 2001-től 2008 szeptemberéig volt Simonka tulajdona. Utána Simonka cégtársa, a korábban előzetes letartóztatásban lévő Kékessy Mihály vette meg a házat, majd Simonka feleségéé, ezt követően Simonka unokahúgáé, a sok Simonka-közeli cégben feltűnő Tóth Renátáé lett a jókora ingatlan, potom 3 millió forintért. A mai állapot szerint Simonkáék két gyerekének nevén van a ház.

Fedezetelvonás immár kizárva

Ezt az ingatlant vette most zár alá a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, amint erről a 24.hu beszámolt. A korábbi cégeivel hatalmas, több százmilliós adósságokat felhalmozó Simonka ellen 2016 novemberében éppen cikkírónk tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen fedezetelvonás alapos gyanúja miatt. A Központi Nyomozó Főügyészség erre adott hivatalos válaszából derült ki elsőként, hogy valóban folyik nyomozás Simonka ügyében. Akkor úgy sejlett, hogy Simonka a nagy értékű ingatlant mindenképpen ki akarja menekíteni a cégei ellen megindult csőd- és felszámolási eljárásból.

Aki nem érti miért vádolják...

Aki nem érti, miért vádolják...

Fotó: Simonka György/Facebook.com

A mostani intézkedés megakadályozza, hogy az ingatlant bárkinek továbbértékesítsék, s újból felmerüljön a fedezetelvonás gyanúja.

November végéig megkezdődik a per

Mint arról a narancs.hu beszámolt, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYFÜ) augusztus 21-én nyújtotta be a vádiratot Simonka és 33 vádlott-társa ellen a Fővárosi Törvényszékre bűnszervezetben elkövetett különösen nagy értékű költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

Simonkán már ez a fotó sem segít

Simonkán már ez a fotó sem segít

Fotó: Simonka György/Facebook.com

Simonka tagadja a vádakat, ahogy erről egy nemrégiben született Facebook-bejegyzése is árulkodik. Ugyanakkor a vádhatóság többszöri kérdésünk ellenére sem árulta el, hogy Simonka és két korábbi üzlettársa, Tóth Szilveszter és Kékessy Mihály mellett kik ülnek majd a bíróságon a vádlottak padján.

A Fővárosi Törvényszék a napokban arról tájékoztatta a narancs.hu-t, hogy egyelőre nem tűzték ki az előkészítő tárgyalás időpontját, s egyetlen vádlottal szemben sem rendeltek el kényszerintézkedést. A Büntetőeljárásról szóló törvény 499. paragrafusa szerint a „bíróság a vádirat kézbesítésétől számított három hónapon belül előkészítő ülést tart.”

A vádirat leghamarabb szeptember elején érkezhetett meg a vádlottakhoz és védőikhez, így minden bizonnyal november vége, december legeleje előtt megtartják az ügyben az első tárgyalási napot.

(forrás 24.hu)

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.

„Ha nem dicsérnek”

Urbán András előadásaiban láthattuk először itthon, aztán egyre több darabban tűnt fel. Nagyabonyi Emese újvidéki színésznővel a hazai és vajdasági színjátszás közötti különbségekről, a pálya nehézségeiről és a megtett útról beszéltünk.

A pimasz légy

A nemzetközi jog alapja az államok szuverén egyenlősége. Ebből adódóan bármely állam nemzetközi kapcsolataiban szinte semmi sem történhet annak kifejezett hozzájárulása, azaz szavazata nélkül. Kende Tamás írása az uniós magyar vétók margójára.