Sokkal drágább a magyar autópálya-matrica, mint az osztrák

  • narancs.hu
  • 2024. február 21.

Belpol

Van, amiben sikerült leelőzni a szomszédot.

Minden jel arra mutat, hogy már nemcsak utolértük Ausztriát, de be is előztük: Magyarországon az éves matrica ára személygépkocsira 57 260 forint. Az osztrákoknál ugyanez 96,4 euróba kerül, ami még a mostani nagyon gyenge forintárfolyam mellett is csak 37 379 forintnak felel meg.

Az adatokat Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé: ebből kiderül, hogy a 10 napos, vagyis a „heti” matrica árában is van különbség. Az osztrákok 11,5 eurója 4 459 forintra jön ki, szemben a magyar matrica árával, ami 6 400 forint, miközben az autópályák hosszában nincs érdemi különbség a két ország közt: Ausztriában 1749 kilométernyi sztrádát gondoznak, Magyarországon 1860-at.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk