Sulyok Tamás Zelenszkijnek: Magyarország elítéli az orosz agressziót

Belpol

Felhívta az ukrán elnök figyelmét a Kárpátalján élő magyar kisebbség szerzett jogai mielőbbi visszaállításának fontosságára és garantálására.

Sulyok Tamás köztársasági elnök is részt vett a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott.

Az eseményen készült fotók alapján úgy tűnik, a magyar köztársasági elnököt Zelenszkij mellé ültették. De ezen túl, külön is megbeszélést is folytattak. A Sándor-palota tájékoztatása szerint ezen Sulyok kijelentette, hogy

Magyarország elítéli az orosz agressziót, és továbbra is mindent megtesz az Ukrajnából menekültek támogatásáért, a háborúban álló ország humanitárius segítéséért.

 
 
Fotó: Facebook/Sulyok Tamás

A magyar államfő szerint meg kell állítani a háborút, így Magyarország továbbra is a mielőbbi tűzszünetben és a fenntartható, igazságos béke létrejöttében érdekelt, a legfontosabb cél az európai kontinens biztonságának garantálása.

Sulyok felhívta az ukrán elnök figyelmét a Kárpátalján élő magyar kisebbség szerzett jogai mielőbbi visszaállításának fontosságára, és garantálására – közölte a Sándor-palota. Sulyok Tamás kijelentette: jogászemberként úgy véli, egyszerűen vissza kell térni a korábbi állapotokhoz, és vissza kell adni a magyar kisebbséget megillető, szerzett jogokat. A találkozón mindkét fél kifejezte elkötelezettségüket a párbeszéd és konstruktív tárgyalások folytatása mellett – áll a közleményben.

 
 
Fotó: Facebook/Sulyok Tamás

A magyar államfő a csúcstalálkozón azt képviselte, hogy Magyarország számára kiemelten fontos a kölcsönös tiszteleten alapuló gazdasági és diplomáciai kapcsolatok továbbfejlesztése, valamint a közép- és kelet-európai országok összeköttetése.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk