Súlyos pénzbüntetésre számíthat az, aki a Balaton vékony jegére merészkedik

  • narancs.hu
  • 2024. január 14.

Belpol

Nem érdemes kipróbálni, több szempontból sem. 

A rendőrök szóbeli figyelmeztetésben részesítik azokat, akik a tiltó táblák ellenére a Balaton vékony jegére merészkednek, vagy korcsolyázni próbálnak, a visszatérő szabálysértőkre viszont súlyos pénzbüntetést is kiszabhatnak – írja a 24.hu

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az nyilatkozta RTL Híradójának, hogy

mivel nem kellően szilárd és vastag a jég, életveszélyes rámenni.

Ha a figyelmeztetés ellenére valakit többször rajtakapnak a rendőrök, helyszíni bírság vagy szabálysértési eljárás lehet a következmény. A büntetés mértéke pedig 6500-tól akár 200 ezer forintig is terjedhet.

A következő napokban szelesebbre fordul az idő, és enyhülés is érkezik. Erősödik majd a nappali felmelegedés, ezért hiába jönnek ismét az éjszakai fagyok, a 4-6 fokos nappali hőmérséklet miatt nem lesz sportolásra alkalmas jégréteg a Balatonon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk