Szabad Európa: Deutsch unokaöccsének Szijjártó intézett állást a külügyben

  • narancs.hu
  • 2022. április 1.

Belpol

Rendkívüli, egyéni döntés alapján, „figyelemmel miniszter úr döntésére”.

Szijjártó Péter kérésére kapott állást a külügyminisztériumban Deutsch Domonkos, Deutsch Tamás unokaöccse – írja a Szabad Európa a birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva.

A 23 éves sportoló, Deutsch Domonkos a külügy sportdiplomáciai főosztályára került be.

„Tájékoztatom, hogy – figyelemmel miniszter úr döntésére, miszerint Deutsch Domonkos a Sportdiplomáciai Főosztály állományába kerüljön felvételre – rendkívüli, egyedi döntésem alapján a Sportdiplomáciai Főosztály részére 2021. szeptember 30. napjától vezető kormánytanácsos besorolási kategóriájú alaplétszámba tartozó álláshely kerül biztosításra bruttó 400.000 Ft bérfedezettel. Ennek eredményeként a Sportdiplomáciai Főosztály engedélyezett álláshelyeinek száma hatról hétre módosul”

– ez áll abban a lap által megszerzett dokumentumban, amely szerint a fiatal sportoló kedvéért növelték meg a főosztály létszámát, és rögtön vezető kormánytanácsosként kezdhetett. A Szabad Európa birtokába jutott egy másik dokumentum is, eszerint pár hónap elteltével már elő is léptették sportdiplomáciai referenssé.

A lap telefonon érte el Deutsch Domonkost, aki nem válaszolt a felmerülő kérdésekre, így arra sem, hogy lediplomázott-e már. Mint a Szabad Európa megjegyzi, Deutsch Domonkos 1998-ban született, járt az ELTE PPK-ra és a Testnevelési Egyetemre is. Az MTK magasugrója.

A Szabad Európa kereste a külügyminisztériumot is, de nem kaptak választ.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.