Kormányhivatali dolgozókkal együtt kerülnek vissza a rendőrségre a szabálysértési ügyek

  • narancs.hu
  • 2020. január 6.

Belpol

Nem lesz több az ügyintéző, csak átcsoportosítják őket.

Márciustól a rendőrség veszi át azoknak a szabálysértési ügyeknek a kezelését, amelyek eddig a kormányhivatalokhoz tartoztak - írja a Népszava.

A lap rákérdezett az Országos Rendőr-főkapitányságnál (ORFK), hogy a feladatokkal együtt áthelyeznek-e dolgozókat is a kormányhivatalokból, és azt a választ kapta, hogy "a rendőrség számít a járási (fővárosi kerületi) hivataloknál szabálysértési hatósági feladatot végző személyekre. A jogi szabályozás is azt hivatott biztosítani, hogy az állomány átkerülése zökkenőmentes legyen.”

Eszerint az átszervezés valójában átcsoportosítás is, bár a kormányhivatali dolgozók ugyanazt csinálnák a rendőrségnél, mint előtte. A szabálysértési ügyek intézése korábban egyébként a rendőrséghez tartozott, majd onnan egy részük az önkormányzati jegyzőkhöz került, majd a kormányhivatalokhoz, most pedig ismét vissza a rendőrséghez.

Az ORFK azt is közölte, hogy "a járási, kerületi hivataloktól a rendőrséghez kerülő létszámhelyek és személyek tekintetében az egyeztetés folyamatban van”.

A lap úgy tudja, országszerte mintegy 2000 olyan ügyintéző van, aki most a kormányhivataloknál szabálysértési ügyekkel foglalkozik.

Neked ajánljuk