Szabó Tímea beletolta Orbán arcába a civil szervezetek listáját, amelyeket éppen most tesz tönkre

  • narancs.hu
  • 2017. június 13.

Belpol

„Nézett értetlenül, mintha most hallana erről először. Torkán akadt a szó.”

Megszavazta a parlament a civiltörvényt, amely orosz mintára megbélyegez minden szervezetet, amely évi 7,2 milliónál több támogatást kap külföldről.

Szabó Tímea a szavazás közben odasétált Orbán Viktor elé, és az orra alá tolt egy 20 oldalas listát, amelyen civil szervezetek neve szerepelt. „Megmutattam Orbánnak, hogy az eszement civiltörvényükkel több száz olyan szervezetet nyírnak ki, amelyek rákos betegek gyógyításával, vidéki nagycsaládok segítésével, rokkant idős emberek ápolásával foglalkoznak” – írta a Facebookon a Párbeszéd politikusa.

false

 

Fotó: MTI

Szabó Tímea szerint Orbán reakciója a következő volt: „Nézett értetlenül, mintha most hallana erről először. Torkán akadt a szó, semmi tőle megszokott frappáns cinikus megjegyzés, semmi papírok mögé bújás, csak nézett.”

A reakció valószínűleg később érkezik majd, pénzbüntetés formájában: „A levezető elnök már meg is fenyegetett az újabb büntetéssel, gondolom, megint negyedmillió forintot szabnak ki rám, mint az Áder-bábozás után. Nem baj, ez a minimum áldozat, amit vállalnunk kell másokért” – állítja Szabó.

Figyelmébe ajánljuk