Szájer beperli a Blikket, miután a lap lesifotókat közölt róla

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 25.

Belpol

Magánélethez való joga miatt aggódik a bukott EP-képviselő. 

Pert indít Szájer József a Blikk ellen, amennyiben a lap nem távolítja el honlapjáról azt a cikket, amelyet ma reggel közölt a volt fideszes képviselőről - ezt maga Szájer jelentette be személyes oldalán.

Szájer szerint "a cikkben valótlan állítások és magántermészetű személyes adatok szerepelnek. Magyarországon a személyes adatokat, a képmást és a magánélethez való jogot törvény védi, azok megsértése törvénytelen. Sem a képek sem az adatok nyilvánosságra hozatalához nem járultam hozzá, azzal a lap a személyiségi jogaimat megsértette."

A Blikk balatoni nyaralójának kertjében, teregetés közben fotózta le Szájer Józsefet, aki szakállát és haját is levágatta, és a lap szerint fogyott is.

Szájer József tavaly novemberben lemondott EP-képviselői mandátumáról, majd a Fideszből is kilépett, miután a belga rendőrség Brüsszelben lekapcsolta egy a Covid-szabályokat megsértő szexpartin (amit ő házibulinak nevezett).

Szájer a honlapján márciusban azt közölte, hogy a rendőrség jogkövetkezmény nélkül lezárta gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyeit, a Covid-szabályok megszegése miatt viszont 250 eurós büntetést kellett fizetnie. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.