Szakemberként segítené a Momentum 2022-es választási kampányát Bajnai Gordon

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 26.

Belpol

Fekete-Győr András elmondása szerint az általuk felkért szakemberek leginkább szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni.

Fekete Győr András a Blikknek nyilatkozva azt mondta, szakemberként segítené a Momentum 2022-es választási kampányát Bajnai Gordon volt miniszterelnök.

A lap szerint a Momentum már gőzerővel készül 2022-re. Ehhez pedig a győzelem érdekében „nagy öregeket is maguk mellé csábítanának”.

Így került újra képbe Bajnai Gordon is. Bár a volt miniszterelnök a Blikk megkeresésére nem válaszolt, Fekete-Győr András a helyzetet úgy kommentálta, leginkább a szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértek.

„Nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek” – hangsúlyozta a Momentum pártelnöke.

Fekete-Győr utalt arra is, hogy a szakemberek között vannak olyanok is, akik a 2010 óta aktív szerepet vállaltak a kormányzásban is, de neveket egyelőre nem árult el.

A Blikk információi szerint, tanácsadói minőségben segítheti az ellenzék munkáját Bajnai mellett még Jeszenszky Géza és Balázs Péter egykori külügyminiszterek, Bod Péter Ákos egykori jegybankelnök, de Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter neve is felmerült.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?