Szakemberként segítené a Momentum 2022-es választási kampányát Bajnai Gordon

  • narancs.hu
  • 2020.09.26 17:34

Belpol

Fekete-Győr András elmondása szerint az általuk felkért szakemberek leginkább szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni.

Fekete Győr András a Blikknek nyilatkozva azt mondta, szakemberként segítené a Momentum 2022-es választási kampányát Bajnai Gordon volt miniszterelnök.

A lap szerint a Momentum már gőzerővel készül 2022-re. Ehhez pedig a győzelem érdekében „nagy öregeket is maguk mellé csábítanának”.

Így került újra képbe Bajnai Gordon is. Bár a volt miniszterelnök a Blikk megkeresésére nem válaszolt, Fekete-Győr András a helyzetet úgy kommentálta, leginkább a szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértek.

„Nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek” – hangsúlyozta a Momentum pártelnöke.

Fekete-Győr utalt arra is, hogy a szakemberek között vannak olyanok is, akik a 2010 óta aktív szerepet vállaltak a kormányzásban is, de neveket egyelőre nem árult el.

A Blikk információi szerint, tanácsadói minőségben segítheti az ellenzék munkáját Bajnai mellett még Jeszenszky Géza és Balázs Péter egykori külügyminiszterek, Bod Péter Ákos egykori jegybankelnök, de Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter neve is felmerült.

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.

Eladó, kiadó

Hérodotosz óta sokat változott a közmeg­egyezés azzal kapcsolatban, mik is lehetnek a történetírás elfogadott témái és alkalmatos forrásai.