Orbán: Valamikor meg kell majd nyitni a járványkórházakat is

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 26.

Belpol

De a miniszterelnök szerint minden a legnagyobb rendben van. Van elég ágy, eszköz, lélegeztetőgép, orvos és személyzet. Niylván minden ellenkező híresztelés hamis.

Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon – nyugtatott meg mindenkit Orbán Viktor a Facebook-oldalára szombat reggel feltöltött videóban.

A miniszterelnök az operatív törzs reggeli ülése után kiemelte: a koronavírus-járvány második hulláma nagy lendülettel megindult Magyarországon is.

Emlékeztetett arra, hogy az operatív törzs ülésein rendszeresen áttekintik a kórházi kapacitásokat, vagyis azt, hogy van-e elegendő ágy, eszköz, lélegeztetőgép, orvos és személyzet.

A szombati ülésen azt a tájékoztatást kapta közlése szerint, hogy ezek közül minden rendelkezésre áll, és bár vannak "lezsírozott" járványkórház-kapacitások is, ezeknek a megnyitása most még nem szükséges. A betegek száma valószínűleg emelkedni fog, "és valamikor ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk" – mondta Orbán Viktor.

Vagyis semmi vész, minden a legnagyobb rendben van. Hisz' tudják, "aki elkapja a betegséget, meg fogjuk gyógyítani".

Security Check Required

null

Figyelmébe ajánljuk