Budapesten 24 szálloda épül, 18 kész is lesz idén

  • narancs.hu
  • 2020. február 5.

Belpol

Közben egyre több irodára lenne szükség, az építkezéseknél azonban csúszás van.

Átrajzolják Budapest képét az új ingatlanpiaci beruházások: a fővárosban jelenleg 24 hotel építése zajlik, zömmel a történelmi Belvárosban, írja a Népszava.

Ehhez képest az irodaépítések inkább a külső kerületekben folynak, például a Váci úton, Dél-Budán és a Könyves Kálmán–Hungária körút környékén. Irodára van bőven kereslet, a lap információi szerint a bérbe adott terület megközelítette a 640 ezer négyzetmétert. Annyi szabad irodaterület azonban nincs, mint amennyire szüksége lenne a vállalkozásoknak, így nagyjából a cégek fele a meglévő bérletét vitte tovább. Jelenleg nagy irodaépítések zajlanak, országszerte 574 ezer négyzetméternyi, ami negyedével több, mint a tavalyi.

Budapesten azonban sok építés csúszásban van, így hiába van rá igény, 2019-ben csupán 63 ezer négyzetméterrel  bővült az irodapiac. Az idén nagyobb mértékű növekedés várható, a tervek szerint 264 ezer négyzetméterrel.

A fővárosi hotelépítések azonban nagyon futnak, idén várhatóan az épülő 24-ből 18-at át is adnak, ez 2150 új szobát jelent. Országszerte összesen 32 hotel épül, így a teljes hazai szállodakapacitás 3 750 szobával bővülhet 2022 végéig.

Figyelmébe ajánljuk