Szarka Gábor 50 ezres bónusszal jutalmazza az SZFE üzemeltetési munkatársait

  • 2020. november 9.

Belpol

A kiemelkedő munka elismeréseként jár az összeg.

Szarka Gábor – a politikai önkénnyel az egyetem fölé helyezett alapítvány kuratóriuma által kinevezett, a hallgatók és oktatók által el nem ismert új kancellár – levélben tájékoztatta a Színház- és Filmművészeti Egyetem üzemeltetési munkatársait, hogy bruttó 50 ezer forint bónuszt kapnak októberre, mert helytálltak „az Egyetem életét megbénító hallgatói blokád méltatlan körülményei ellenére is". – írja a 444.hu.

A lap úgy tudja, van, aki egyből a hallgatóknak ajánlotta fel az összeget.

Szarkáék korábban 15%-os béremelést ígértek a sztrájkkal felhagyó oktatóknak is. Az ajánlott béremelésről Csató Kata, a sztrájkbizottság ügyvivője azt mondta, a kuratórium ajánlata ultimátum, ezért nem fogadják el. Csató arról is beszélt, hogy a 15 százalékos béremelés nem az új vezetés saját ajánlata, hanem törvényi kötelezettség, ugyanis a vonatkozó jogszabály szerint ez a modellváltással jár.

Szarka Gábor múlt pénteken levélben közölte azt is, hogy az alapítvánnyal egyetértésben felfüggesztik a tanévet és minden oktatási tevékenységet az egyetemen, az épületek november 9-től zárva tartanak. A hallgatók a félév felfüggesztésére és az épületek bezárásának szándékára reagálva közölték, az egyetemi blokádot követeléseik teljesüléséig fenntartják, az oktatást folytatják.

Elvették az SZFE tanárainak Neptun-hozzáférését

A Neptunban hirdetnek vizsgákat, küldenek az órára járó diákoknak körlevelét, adminisztrálják és szervezik az oktatást. A hvg.hu értesülését megerősítette Jákfalvi Magdolna, az egyetem egyik professzora. „Mi azt látjuk, hogy nem csak a félév igazolását teszi lehetetlenné, hogy nem férünk hozzá a Neptunhoz, hanem a szervezését is.

Figyelmébe ajánljuk