444: száz feletti szavazattal növelte előnyét a 13. kerületben Karácsony Gergely

  • narancs.hu
  • 2024. július 10.

Belpol

Ahhoz képest, hogy az eredeti narratíva szerint Vitézy vesztett szavazatokat a számláláskor, a valóság egész mást mutat.

A 444.hu helyszíni információi szerint a 13. kerületben több, mint száz szavazattal növelte előnyét Vitézy Dáviddal szemben az újraszámolás után. A kerületben reggel kilenckor kezdték el az újraszámlálást. A június 9-i adatok szerint itt összesen 55 299 érvényes szavazatot adtak le, ez volt a legnagyobb arányú Karácsony-győzelem: 30 920 szavazatot, 55,91 százalékot kapott Vitézy Dávid 40,34 százalékot érő 22 306 szavazatával szemben a Mi Hazánk Grundtner Andrására 2073-an ikszeltek. 

A lap úgy tudja, egyetlen szavazókörben volt nagy eltérés az eredeti adatokhoz képest, ott hatvannál több olyan szavazatot találtak, amik tévesen voltak Vitézyhez számolva. A többi körben nem volt ilyen nagy az eltérés, ezzel jött ki a 100-110 körüli plusz szavazat Karácsonyra.

A Nemzeti Választási Bizottság hétfőn döntött arról, hogy keddtől csütörtökig kerületenként számolják újra a főpolgármester-választáson leadott érvényes szavazatokat. Az újraszámlálást nemzetközi megfigyelők előtt, az ellenzéki választási bizottsági tagok jelenlétében bonyolítják le.

A győztes személyét szombatig jelentik be újra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk