A kiemelt beruházásokról szóló népszavazáshoz szükséges aláírások gyűjtésébe kezd az LMP

  • narancs.hu
  • 2024. július 10.

Belpol

Az LMP a többi párt és a civilek segítségére is számít.

Először hallatott magárül az LMP azóta, hogy a júniusi EP-választáson sikerült egy százalék alá tornászni az eredményeiket: szerdától elkezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházásokról szóló törvényi szabályozás ellen - jelentette be az LMP frakcióvezető-helyettese, Csárdi Antal a Nemzeti Választási Iroda előtt. A pártnak az elkövetkező négy hónapban kétszázezer érvényes aláírást kell összegyűjtenie ahhoz, hogy a népszavazás megtartható legyen.

A népszavazás, amivel „a visszaélés törvényét” szüntetnék meg, nem pártügy, hanem nemzeti ügy, ezért számítanak a többi párt és a civilek segítségére is az aláírásgyűjtésben – tette hozzá. 

Csárdi szerint a Balaton-part, a Fertő tó beépítése és az akkumulátorgyárak létesítése egyaránt ennek a törvénycikknek a segítségével vált felgyorsíthatóvá és tudtak az illetékesek az állampolgárok megkerülésével olyan döntéseket hozni, amelyek az alapvető szabályokat figyelmen kívül hagyták.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk