Nemzeti Színház: a balesetben a sérült is szerepet játszhatott

  • narancs.hu
  • 2024. július 10.

Belpol

Az intézmény tényleg azt gondolja, Horváth Lajos Ottó is felelős azért, ami történt. 

„Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a peren kívüli megegyezésnek részünkről nem a kért kártérítési összeg képezi az akadályát, hanem az abban való megegyezés hiánya, és annak el nem ismerése, hogy a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott” – olvasható a Nemzeti Színház szerdai közleményében, amely Horváth Lajos Ottó színművész szerda reggel közzé tett nyilatkozatára reagál.

A novemberben Szász Júliával együtt előadás közben megsérült színész azért fordult a nyilvánossághoz, mert azt tapasztalta, fals adatokat közölt Vidnyánszky Attila igazgató arról, hogy ők, a belset sérültjei milyen összegeket kaptak. 

Horváth Lajos Ottót a legjobban az bántja, hogy Vidnyánszky Attila őt is hibáztatja a baleset miatt, pedig ennek megítélése az igazságszolgáltatás feladata lenne. 

A színház Facebook-közleménye is tételesen sorolja, milyen összegeket kapott a két sérült színész, és előrebocsátja, ha „az elvi kérdésben” – vagyis hogy felelős-e a történtekért a sérült is – „sikerül közelítenünk az álláspontjainkat és ezt egy peren kívüli egyezségben is rögzíteni tudjuk, a Színház részéről nagyon közelinek látjuk a peren kívüli békés megegyezést”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk