Karácsony: "Ma az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán"

  • narancs.hu
  • 2021. június 15.

Belpol

Karácsony szerint az a kormány veszélyezteti a gyerekeinket, amelyik elárulja a jövőjüket.

"A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán" - írta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a Facebookon azzal kapcsolatban, hogy kedden szavazott a parlament az úgynevezett "pedofilellenes" törvénycsomagról, amely tudatosan összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a transzneműséggel, és orosz mintára tiltaná a homoszexuális "propagandát", vagyis a 18 éven aluliak számára homoszexualitás és a nemváltás bárminemű megjelenítése tilos lenne. 

A keddi szavazáson 160 országgyűlési képviselő volt jelen, 39-en maradtak távol. Az ellenzéki frakciók közül a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd előre jelezte, hogy bojkottálja a szavazást, a Jobbik viszont azt közölte, megszavazza a törvényt, és majd egy kormányváltás után hajlandó törölni a szövegből az úgymond oda nem illő részeket. A homofóbtörvényre így 157 képviselő szavazott igennel, 1 nemmel, tartózkodás nem volt. A jogszabály elfogadása után a kormánypárti frakciók tapsoltak is.

Döntött az Országgyűlés a Fudan Egyetem beruházásról is, , valamint a bérlakástörvény módosításáról is, amely végül csa a budapesti, világörökségi helyszínen, jórészt a Budai Várban fekvő ingatlanokra fog vonatkozni. 

Karácsony a Facebookon kommentálta a keddi szavazást, és azt írta: "a gyűlöletkeltés, bármelyik társadalmi csoport emberi méltóságának a szándékos megtiprása, az önkormányzati vagyon kiárusítása és az ország Kínának való kijátszása nem kormányzás, hanem uralkodás. A szűk 1 százalék uralkodása a békét és tisztességet akaró 99 százalék felett."

Feltette a kérdést, hogy ki, mi veszélyezteti a gyerekeket, a kérdésre pedig válaszként azt írt, "szerintünk nem az, ha este tíz előtt Harry Potter film megy a tévében, hanem

az a kormány veszélyezteti a gyerekeinket, amelyik elárulja a jövőjüket."

Kormány szerint az a kormány veszélyezteti a gyerekek jövőjét, amelyik ma a parlamentben 150 milliárdot akar elvonni a magyar felsőoktatástól, de minden egyes magyart el akar adósítani Kínának a kommunista elitegyetem érdekében; amelyik a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett Kína gazdasági és hatalmi érdekeit szolgálja ki az adófizetők pénzéből; amelyik ma a parlamentben életben akarja tartani a kiszolgáltatottságot eredményező rabszolgatörvényt; és még az utakat is el akarja adni alólunk vagy egy fideszes oligarchának, vagy kínai befektetőnek, vagy mindkettőnek egyszerre.

Karácsony szerint "mától közpénzmilliárdokból fenntartott propagandagépezet fogja hazugságokkal elárasztani az országot", de ebben élünk már 10 éve, ezért "itt az ideje, hogy ettől ne megijedjünk, hanem felvegyük a kesztyűt, hogy a jól kiszámítható propagandanyomás alatt ne gyengítsük, éppenhogy megerősítsük közösen elfogadott értékeinket és a közöttünk lévő együttműködést. Ha ez a kormány, ha a Fidesz csak arról tud, és csak arról akar beszélni, ami megoszt – nekünk ragaszkodnunk kell ahhoz, ami összeköt. Ha ők szétszakítani akarják az országot – nekünk újraegyesítenünk kell majd 2022-től" - tűzte ki a célt. 

Karácsony idézi a hat ellenzéki párt, a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP által közösen elfogadott értéknyilatkozatot, amely szerint „a közös listát állító pártok vállalják, hogy a megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek”, ebből pedig szerinte az a magatartás következik, hogy az ellenzék pártjai nemcsak egy megosztó és gyűlöletkeltő törvényjavaslat, hanem a megosztó és gyűlöletkeltő rendszer ellen is tiltakoznak azzal, hogy kivonulnak ma a parlamentből.

Karácsony felszólításával szemben a Jobbik ugyanakkor nem vonult ki a parlamentből

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk