Személyesen Müller Cecíliát teszi felelőssé azért a DK, ha valaki meghal, amiért nem tesztelték a kórházban

  • narancs.hu
  • 2020. június 28.

Belpol

A párt szerint „csak a leggyávább és leggyengébb kormányok gondolkoznak úgy, hogy egy esetleges második hullámot nem megállítani, hanem eltitkolni kell”.

„Müller Cecília lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték!” – írja Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője közleményében.

A Népjóléti Bizottság tagja szerint „a gyenge Orbán-kormány láthatóan semmit nem tanult a járvány első hullámából. Hiába halhattak meg emberek, valamint alakulhattak ki járványgócok például kórházakban és idősotthonokban amiatt, hogy nem teszteltek időben, Müller Cecília országos tisztifőorvos most azzal fenyegeti a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a »felesleges« teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal”.

A képviselő hozzáteszi, a DK szerint Müller Cecília lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal majd meg, mert a kórházak nem tesztelték. A párt szerint csak a leggyávább és leggyengébb kormányok gondolkoznak úgy, hogy egy esetleges második hullámot nem megállítani, hanem eltitkolni kell, márpedig tesztek nélkül nem fogjuk tudni, hogy mikor üti fel újra a fejét a koronavírus.

„A DK szerint egyetlen elvégzett koronavírus-teszt sem felesleges, nem a magyarok egészségére kellene sajnálni a pénzt!” – zárja közleményét.

Fidesz: Elég a kamuzásból!

„Elég a baloldal ocsmány viselkedéséből és kamuzásából” – írja a Fidesz reakciójában.

A párt szerint, elképesztő, hogy a járvány kezdete óta csak támadják és akadályozzák a védekezést, álhíreket, kamuvideókat gyártanak és még most sem állnak le, azt az országos tisztifőorvost támadják, aki sikeresen irányítja a járványügyi hatóságok munkáját.

„Sok más országgal szemben Magyarországon eddig elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A tesztelések folyamatosak, eddig több mint 270 ezer laborvizsgálat történt és minden az orvosok által jelzett gyanús esetben továbbra is elvégzik a laborvizsgálatot. Az operatív törzs és a járványügyi hatóságok most is figyelemmel kísérik a járvány alakulását, és ha bárhol nagyobb számban megjelenne a fertőzés, azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket” – áll a reakcióban.

Figyelmébe ajánljuk