Szexuális zaklatás gyanúja miatt belső vizsgálat indult az SZFE-n

  • narancs.hu
  • 2024. április 11.

Belpol

Az érintett férfi tanár állítja, nem keveredett olyan helyzetbe, amely egy ilyen vádat megalapozna. 

Belső vizsgálat indult a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik tanára ellen szexuális zaklatás miatt – írja a Telex. A lap értesülései szerint a férfi szexista megjegyzései miatt két anonim és két névvel vállalt panasz érkezett a tanulmányi osztályhoz. A beszámolók szerint a szakmájában díjazott, elismert oktató szexuális töltetű megjegyzései a durvább nyomulástól a kisebb beszólásokig terjedtek.

Amikor a diákok panaszairól hallottak, több tanár is azonnal a vezetőséghez fordult, ők pedig sürgős kivizsgálást ígértek. Az általunk megkérdezett tanárok szerint mindenki kiemelten fontos esetként és profin kezeli a bejelentést – írja a hírportál. Egyikük csak azt kifogásolta, hogy a vizsgálat idejére nem függesztették fel az érintett tanárt. Egy másik kolléga szerint azonban az ügy annyira nyilvánvaló, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy a vizsgálat után ne rúgnák ki a férfit.

Az érintett azt állítja, nem tud semmilyen ellene zajló vizsgálatról, és nem is keveredett olyan szituációba, ami megalapozna egy ilyen vádat. 

„Ha van olyan hölgy, akinek bármilyen olyan megjegyzést tettem volna, jöjjön oda, bocsánatot fogok kérni. De ez nem tanár-diák vagy iskolán belüli helyzet, hanem teljesen normális dolog. Ha a villamoson megsértenék valakit, ugyanúgy revideálnám magam, és tudnám, hogy hol a helyem”

– fogalmazott. 

FRISSÍTÉS

A Telex cikkének, így a lapunk által szemlézett változatának megjelenése után reagált az SZFE rektora, Sepsi Enikő. Azt írta, csak egy névvel ellátott panasz érkezett, az is más témában. Azt egyelőre nem írta meg, milyen ügyben folyik belső vizsgálat, ha nem zaklatás miatt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk