Tombol a plakátpara: csak nem befuccsolt a sorosozás?

  • narancs.hu
  • 2018. február 27.

Belpol

Mer' a műemlékvédelem, ugye!

Győr és Hatvan képviselő-testülete is arról döntött (még január végén), hogy korlátozza a plakátolás lehetőségét a választás előtt – írja az Index.

Mindkét város képviselő-testületében a Fidesz van többségben, de egyik sem tartozik az áprilisi választás szempontjából különösen kiélezett helyzetű választókerülethez.

Győrben csak az önkormányzat által erre a célra biztosított helyekre rakható ki választási plakát. Hatvanban pedig műemlékvédelmi okokra hivatkozva majdnem a teljes belvárosban megtiltották a plakátok kihelyezését.

A törvény szerint kampányidőszakban szinte korlátozás nélkül elhelyezhetőek plakátok. Néhány kivétel van csak, például épületre, kerítésre csak engedéllyel lehet plakátolni.

Az Index szerint a győri rendeletmódosítás problémás lehet, mert arra a törvény egyik kitétele sem vonatkoztatható. Hatvanban valamivel jobban figyeltek arra, hogy minden szabályos legyen.

De a portálnak nyilatkozó jogász szerint még így is lehet, hogy túlterjeszkedett az önkormányzat a törvényi felhatalmazáson, hisz' az egész belváros nem lehet védett, hiába van ott sok műemlék.

A megyei kormányhivatalok szerint persze minden roppant szabályosan történt.

(Index)

Figyelmébe ajánljuk