Szijjártó is nekiállt Orbán mentegetésének

  • narancs.hu
  • 2022. július 27.

Belpol

Szerinte "nonszensz" a miniszterelnököt rasszizmussal vádolni

Szijjártó Péter egy sajtótájékoztatón válaszolt az ATV kérdésére azzal kapcsolatba, hogy mit gondol Orbán Viktor hétvégi, "kevert fajúakat" emlegető tusványosi beszédéről.

Szijjártó kifejtette: "Én 16 éve dolgozom személyesen közvetlenül a miniszterelnök mellett különböző pozícióban, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy “a politikájának az egyik szíve közepe“  az éppen az, hogy zéró tolerancia van érvényben mind az antiszemitizmussal, mind a rasszizmussal szemben." 

Hozzátette, hogy szerinte "a miniszterelnököt ilyennel vádolni nonszensz". Szijjártó válaszát azzal folytatta:

"az is igaz, hogy 2015 óta, amióta az európai kontinens elképesztő migrációs nyomás alatt áll - mi pedig egy teljesen nyilvános migrációellenes politikát viszünk annak érdekében, hogy megőrizzük Magyarország és a magyar társadalom biztonságát - azóta minket emiatt támadnak és minden ezzel kapcsolatos kijelentésünket kiforgatják”.  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk