Szijjártó: Továbbra is előzetes letartóztatásban van egy magyar szurkoló Münchenben

  • narancs.hu
  • 2021. június 28.

Belpol

A német hatóság korábbi közlése szerint pirotechnikai eszközök és kábítószer birtoklása, valamint alkotmányellenes szervezetek jelképeinek használata miatt tartóztattak le több szurkolót.

"A múlt heti müncheni meccs sajnos nem minden honfitársunk számára ért véget egyelőre. Egy vizsgálati fogságban tartott szurkolót a hét végén szabadlábra helyeztek, így ő már hazautazhatott. Ugyanakkor egy magyar állampolgár továbbra is előzetes letartóztatásban van" – írja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán.

Közölte, a magyar főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a fogvatartott védő ügyvédjével.

A külügyminiszter múlt hét csütörtök jelentette be, hogy a bajor rendőrség 18 magyar szurkolót állított elő a német-magyar Eb-meccs előtt. A német hatóság közlése szerint pirotechnikai eszközök és kábítószer birtoklása, valamint alkotmányellenes szervezetek jelképeinek használata miatt tartóztattak le több szurkolót.

(Facebook/Szijjártó Péter)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?