Nem tartják nyilván, kinek mennyit fizettek „Az oltás életet ment!” kampányért

  • narancs.hu
  • 2021. június 28.

Belpol

A Rogán-féle Kabinetiroda legalábbis ez okból nem tett eleget a közérdekű adatigénylésnek.

Érdekes választ adott a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda a K-Monitor közrédekű adatigénylésére, amit "Az oltás életet ment!" kampányban szereplő celebek honoráriumáról érdeklődve indítottak. A K-Monitor arra volt kíváncsi, fizettek-e a kampányszereplésért az ismert embereknek, és ha igen, mennyit.

Kiderült, a 16 milliárd forint értékű kampányban „magától érthetődő módon” pénzhez jutottak a megjelenésért a plakátokon, videószpotokban szereplők. A K-Monitor Facebook posztja szerint arra a kérdésre azonban, hogy hányan és mennyi pénzhez jutottak, a Kabinetiroda nem volt hajlandó válaszolni, állításuk szerint ugyanis erre vonatkozó adatot nem tartanak nyilván. Vagyis ezek szerint nem tudják, kinek és mennyit fizettek.

(Facebook/K-Monitor)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.