Szüret Extra: a Heti Válasz megsajnálja Orbánt

  • narancs.hu
  • 2014. május 2.

Belpol

Borókai Gábor mint egyszemélyes békemenet nem tűrhette, hogy ennyire csesztetik kedvenc miniszterelnökét a felcsúti aréna miatt.

Mindig nagy érdeklődéssel olvassuk a legbátrabb és legbevállalósabb szerkesztőségi jegyzeteket szállító Borókai Gábor heti mutatványát, nem tehettünk másképp most se, hiszen a főszerkesztő úr ezúttal a felcsúti aréna védelmére kelt Pancho-érzés című műalkotásában. Tulajdonképp nem is meglepő ez, elvégre oly sokan bántották az elmúlt hetekben a kormányfő legcsillogóbb játékát. Ott volt mindjárt a Hír24 újságírója, Oroszi Babett, akinek egyszerű kérdésére Orbán Viktor a megnyitón csak kommunistázni tudott. Jön viszont most Borókai, aki elmagyarázza, hogy mi is a közpénz!

Kettecskén

Kettecskén

Fotó: MTI

„A magyarországi vállalkozásoknak módjukban áll adózás előtti nyereségük egy részét jól körülírt kulturális célokra költeni. Ez a tao-rendszer. Amire az EU áldását adta. Hogy a címzett az operaház, a faddi kultúrház vagy a felcsúti Pancho Aréna (azért ez a felcsúti Pancho olyan Lakatos Esmeraldá-s…), ízlés, üzleti vagy politikai (sic!) megfontolás kérdése. A vállalkozói szabadságot megadó döntést a parlament képviselői hozták meg. Nekik kell elszámolniuk a választóikkal, hogy jó vagy rossz célok előtt nyitottak kaput. Így működik a parlamenti demokrácia.”

A legjobb persze a végén jön: „Ami pedig a fent idézett riporteri odamondás második felét illeti, hogy ’milyen érzés az, hogy az adófizetők felépítettek egy stadiont itt, a háza mellett?’ Nos, játsszunk el a gondolattal! Milyen érzés lehet? Szerintem olyasfajta, mint amikor autópályát vezetnek el az ablakunk alatt. Egészen kivételes érzés. Ugye, sokan szeretnék átélni?”

Még több Szüret erre.

Figyelmébe ajánljuk