Szüret Extra: Mentse meg a gyerekedet Kubatov Gábor!

  • narancs.hu
  • 2014. június 6.

Belpol

A nagy listamágus végre kiöntötte a lelkét. Vajon miért épít stadiont Magyarország? Hát persze hogy a gyerekekért!

Címlapsztorit hoz Kubatov Gábor listabiztossal a Heti Válasz. Mi csak a fideszes politikus legmagvasabb gondolatait idézzük arról, hogy egy futballteljesítmény nélküli országban miért is kell stadionokat építeni: „Az állam azért épít stadiont, amiért iskolát és kórházat is. Stadiont konkrétan azért, mert meg akarsz menteni gyereklelkeket. A sportban ez a legfontosabb.”

Ezek után pedig természetesen nemzetközi példát hoz arra, hogyan lehet fejlesztési eszközökkel feltámasztani egy ország labdarúgását: „Egy nagy gátja volt a fejlődésnek: az intézmények. Ki akar olyan meccsre menni, ahol koszos a vécé, szervezetlenség van, és biztonságban sem érezheti magát? Most úgy építettünk stadiont (mármint a Fradiét – a szerk.), hogy ennek vége. Németországban kipróbálták ezt. 2002-ben összeomlott a német futball, válaszképp kidolgozták az utánpótlás-nevelés rendszerét, és az infrastruktúrát is nagy ütemben fejlesztették.”

Ehhez meg csak annyit fűznénk hozzá, hogy az újságírót azért találták fel, hogy szóljon közbe, ha egy politikus hülyeséget beszél, de legalább ne asszisztáljon hozzá. Németország ugyanis 2002-ben vb-döntőt játszott Brazíliával, igaz, ott – a zseniális Ronaldo két góljával – kikapott.

Egy ilyen összeomlást talán még mi is kibírnánk.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.