Tádzsik zászlóval állt ki Orbán mellett a Megafon

  • narancs.hu
  • 2023. november 22.

Belpol

Igaz, alig látszik a fehér mezőben az arany címer.

A Telex vette észre, hogy a Megafon Facebook-oldala nem magyar, hanem tádzsik zászlóval illusztrálta azt a posztot, amelyben Orbán Viktor miniszterelnöknek, a Fidesz újraválasztott elnökének üzent.

„Orbán Viktor: »Magyarország minden erővel megvédi magát!« Mi, megafonosok, ott leszünk mind ebben a küzdelemben!” – ennyi a szöveg, mellette két ököl és egy trikolór.

A nemzetiszínűnek látszó lobogó fehér mezejében azonban arany címer látszik, ez nem Magyarország, hanem Tádzsikisztán zászlaja.

A Megafon a kormánypárti üzeneteket a közösségi médiában fölerősítő influenszerközpont. 2020-ban 250 millió, 2021-ben 2,34 milliárd, 2022-ben pedig 2,76 milliárd forint támogatást kapott olyan forrásból, amelyet nem lehet ellenőrizni. A pénz eredetét firtató kérdésekre a szervezet nem válaszolt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk