Tanárok, rendőrök, szociális dolgozók kapnak albérlet-támogatást Terézvárosban

  • narancs.hu
  • 2023. július 5.

Belpol

Havi 150 ezer forintot.

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy úgy próbálja az önkormányzata csökkenteni a pályáelhagyó pedagógusok, szociális dolgozók és rendőrök számát, hogy három éven keresztül havi bruttó 150 ezer forintos albérlet-támogatást ad 18 munkavállalónak.

„Elkeserítő látni, hány tanár és óvodapedagógus kényszerül elhagyni a pályát, mert úgy érzi, nincs megbecsülve, sem erkölcsileg, sem anyagilag, a státusztörvénnyel pedig még rosszabb helyzetbe kerül.

És nincsenek ezzel egyedül. Pedagógiai asszisztensek, iskolapszichológusok, szociális szférában dolgozók, rendőrök, tűzoltók – mind menekülnek az államtól mint munkáltatótól. Mi meg majd nézünk, hogy nincs elég tanár, hogy nem látunk elég rendőrt az utcán, hogy a gyermekek lelkiállapota romlik, hogy a mentős feszült. Közvetetten pedig ez a mi döntésünk, mi felelősségünk” – írja bejegyzésében a momentumos polgármester. 

Soproni Tamás úgy látja, a tanári munka hatalmas felelősséggel jár, de a megbecsülésük egyre alacsonyabb. Ha az állam elengedi a kezüket, akkor a momentumos önkormányzat megpróbál közbelépni. „Terézvárosban nemcsak a most megszavazott albérlet-támogatással segítjük a fent említett területen dolgozókat, de bérkiegészítéssel, béren kívüli juttatásokkal, szolgálati lakással és a folyamatos intézmény-felújításoknak köszönhetően kiváló munkakörülményekkel is” – zárja a Momentum politikusa.

Legutóbb arról is írtunk, hogy Terézvárosban hamarosan a nők betét- és tamponvásárlását támogatja az önkormányzat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk