Megalakulása után rögtön milliárdos támogatást kapott az ITM-től a KSH adatait kiszivárogtató cég

  • narancs.hu
  • 2023. február 15.

Belpol

György László akkori államtitkár korábban számos helyen dolgozott együtt a Makronóm Intézet jelenlegi munkatársaival.

A KSH adatait kiszivárogtató Makronóm Intézet és munkatársai ezer szálon kötődnek György László kormánybiztoshoz – írja a HVG.

Mint arról beszámoltunk, a Portfolio.hu egyik hétvégén olyan levelet kapott a Makronóm Intézet kommunikációs cégétől, amelyben az intézet makroelemzési vezetője a „friss KSH kiskereskedelmi adatokat” kommentálta úgy, hogy a KSH ezen adatai csak napokkal később váltak nyilvánossá, magyarul az intézet napokkal korábban hozzájutott azokhoz. Arról is írtunk, hogy az intézet erősen kormányközeli. 

A HVG most arról ír, hogy bár célkitűzései szerint a Makronóm Intézet döntés-előkészítő elemzéseket, felméréseket készít a kormányzat számára, ezeknek nem igazán látni nyomát, viszont 

a 2020-as megalakulása után alig néhány nappal máris 1 milliárd forintot kaptak az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM)

„az alapító okiratban szereplő közfeladat ellátásának támogatására” és úgy tűnik, azóta is rendszeresen jutnak állami támogatáshoz. Mindeközben a szerződést levezénylő György László, akkori gazdaságstratégiáért felelős államtitkár korábban számos helyen dolgozott együtt a Makronóm jelenlegi munkatársaival.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk